Footer2015

Hoitoonpääsy virka-ajan ulkopuolella vaihtelee alueittain

Twitter Twitter Twitter print
6.9.2016

Terveyskeskusten ja -asemien aukioloajat virka-ajan ulkopuolella vaihtelevat huomattavasti. Kunnan tai kuntayhtymän on huolehdittava siitä, että kiireellistä hoitoa on saatavilla kaikkina vuorokauden aikoina.

Terveyskeskuksille ja terveysasemille tehdyn selvityksen osana kävi ilmi, että 151:stä terveyskeskuksesta kymmenen järjestää päivystyspalvelua ympäri vuorokauden. Osalla järjestäjistä on arkena vastaanottopalvelua kiireisten vaivojen vuoksi kello 22 asti, osalla vain kello 18 asti – tosin perjantaisin ja juhlapyhien aattoina aukioloaika saattaa päättyä kello 17.

Noin 60 prosentille väestöstä virka-ajan ulkopuolinen kiireellinen hoito tarjotaan yhteispäivystyspisteissä, joissa perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon päivystykset on yhdistetty.

Osana sosiaali- ja terveydenhuollon laajaa rakenneuudistusta päivystyksen ja erikoissairaanhoidon järjestäminen uudistetaan. Päivystyksen keskittäminen harvempiin toimipisteisiin edellyttää, että väestölle tarjotaan jatkossa nykyistä helpompi pääsy kiireelliseen hoitoon omalla terveysasemalla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Maakunnat vastaavat jatkossa järjestäjinä sekä terveysasemien akuuttivastaan-ottopalveluista että sairaaloiden yhteydessä toimivista yhteispäivystyspisteistä.

Lähde: Terveyskeskusten avosairaanhoidon

järjestelyt 2015 – Kyselytutkimuksen tuloksia 2.

Kysely

Syötkö työpaikkaruokalassa?